21 Mayıs 2015 Perşembe

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

Gerekli Malzemeler:
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 kg kuru soğan
1 kg pirinç
1,5 su bardağı sızma zeytinyağı
1 tutam dere otu
2,5 su bardağı su
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Nane
Toz şeker


Nasıl Yapılır:
Kuru soğanları soyup, ince ince halkalar şeklinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını, ardından kuş üzümü ve fıstıkları ilave edin. Fıstıklar kızardığı zaman soğanı ekleyin. Soğanlar kestane rengine gelince pirinci, pirinç kavrulduktan sonra tuz, karabiber, şeker ve naneyi ekleyin. Hepsini karıştırdıktan sonra önceden kaynattığınız sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın. 10 dakika(suyyunu çekince) ateşten alın. Bi tutam maydanoz ve dere otunu ince ince doğrayın, harca ilave edin. 20 dakika sonra harcımız kullanmaya hazırdır. Yaprak yaprak ayırdığımız lahanaları sıcak suda haşlayarak yumuşamalarını sağlayın. Tencerenin altına bir sıra lahana yaprağı dizin. Onun üzerine de sardığınız lahanaları dizerek en üstüne yarım su bardağı zeytinyağı dökün. Orta ateşte yaklaşık oalrak 1 saat piştikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder