22 Mayıs 2015 Cuma

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi

Gerekli Malzemeler:
5 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
500 gr süzülmüş yoğurt
Maydanoz

Nasıl Yapılır:
Yoğurdun suyunu iyice süzün. Sarımsakları tuz ile dövün ve yoğurtla, çırpma teli yardımıyla kıvam alıncaya kadar çırpın. Bu arada havuçları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp haşlayın. Haşlanan havuçları yoğurda ilave edip, kaşıkla karıştırın. Üzerine maydanoz doğrayın, soğuması için buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın. Üzerine dereotu veya maydanoz koyarak süsleme yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder