21 Mayıs 2015 Perşembe

Yufkalı Darüzziyafe Köftesi Tarifi

Gerekli Malzemeler:
200 gr tavuk eti
200 gr dana eti
100 gr kuzu eti
100 gr mantar
2 adet yufka
1 adet yumurta
2 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 kahve fincanı yeşil file fıstık
4 dilim bayat ekmek
Yarım demet maydanoz
Yeni ahar
Fesleğen
Tarçın

Nasıl Yapılır:
Yufka, fıstık ve yumurtanın beyazı hariç bütün malzemeyi birlikte karıştırıp kıyma makinesinde bir kez çekin. Sonra fıstığı ekleyip iyice yoğurun. Yufkayı düz bir zemin üzerinde açın. Yoğurduğunuz malzemeyi yufkanın içine koyup rulo haline getirerek sarın. Bu şekilde buzdolabına koyup bir gün dinlendirin. Buzdolabından aldığınız ruloyu 2-3 cm genişliğinde kesin. Kesilen dilimleri şişe dizin. Sonra kömür ateşinde ızgarada pişirin. Yumurtanın beyazını ruloya saracağınız yufkanın yarısına yapışması için sürün. Servis yapacağınız tabağı kızarmış biber ve domates ile süslemeniz hoş bir görüntü katacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder